Van een wandeltocht rondom het eiland tot tips voor een privé strand, ontdek Santa Maria in de Azoren


Als je naar de Azoren vliegt dan kom je al snel niet verder dan het eiland Sao Miguel. Ondanks dat dit een prachtig eiland is met veel mooie plekken, bestaat de Azoren uit meer dan alleen dit eiland. Één van de 8 andere eilanden is Santa Maria, dat bekend staat om zijn mooie stranden en de rust.

Hoe kom je op Santa Maria?

Het is het makkelijkste om de ferry te nemen vanaf de haven van Ponta Delgada, want dan ben je binnen 2,5 uur in de kleine haven van Santa Maria. Neem een reispilletje als je snel last hebt van zeeziekte, want de zee kan behoorlijk te keer gaan tijdens de tocht. De haven Vila do Porto stelt overigens niks voor en die kun je snel achter je laten. Als je geluk hebt heeft je accommodatie een auto klaar staan want anders kun je de berg op lopen met je bagage (kleine 10 min lopen).

Wat je écht niet moet missen op Santa Maria? De wandeltocht rondom het eiland!

Al snel zal je zien dat het eiland niet te vergelijken is met Sao Miguel want het is behoorlijk klein, rustig en met weinig toeristische trekpleisters. Wel kun je hier prachtig wandelen, zo is er ook een meerdaagse wandeltocht op Santa Maria te vinden waarbij je rondom het eiland kan lopen. Omdat de accommodatie keuze op deze wandelroute nogal gering is moet je dit wel goed van te voren plannen. Je kan deze precieze route vinden op de officiële website van de Azoren maar ook liggen er brochures in de lokale VVV’s en soms in je hotel.

Hang je liever op een prive strand op Santa Maria? Zo kom je er

Wil je echt even helemaal alleen genieten van de natuur en het strand? Loop dan vanaf Vila do Porto (begin bij het fort) de route langs de kust. Dit is een bestaande route en is niet te missen. Deze route loopt naar het bekendste strand (Praia Formosa) maar voordat je daar komt zal je een afgelegen klein strandje (Prainha) tegenkomen tussen de rotsen. Als je geluk hebt dan heb je het hele strand voor jezelf! Deze route duurt ongeveer 2 uur en beschikt wel over wat klimwerk dus laat je slippers maar thuis. Neem ook voldoende water mee want het kan in de zomer een hete wandeling worden. Heb je weinig zin om moeite te doen voor dit prachtig stuk strand? Kijk dan goed naar de busschema’s want die rijden maar af en toe, en wie weet kun je ergens vlakbij uitstappen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Lees meer over ons

 

Wil je weten of er al mensen zich hebben aangemeld voor je reis of wil je gewoon wat foto's bekijken? Bezoek dan onze Facebook of Instagram pagina. Vind je ons tof en heb je zin om ons te volgen, like ons dan ook! Je belevingen horen we ook graag met een berichtje op FB! 


Zakelijke gegevens

FoxTrips

Eursinge 8, 7935 AB Eursinge

info@foxtrips.nlVind ons hier


© FoxTrips 2018