5 tips voor een wandelvakantie


1. Plan je tocht goed

Thuis kun je je het beste oriënteren met gidsen, kaarten en natuurlijk het internet. Struin de forums af, de officiële websites van de bestemming en kijk naar bestaande routes. Eenmaal op bestemming kun je je kennis aanvullen met informatie van de lokale VVV. Check voor de zekerheid of de routes en hutten open zijn, of er bijzonderheden zijn onderweg en wat de weersvoorspellingen zijn. Zorg ook dat je een alternatieve route kent, mochten de condities tegenvallen.

2. Breng je conditie op peil

Bergwandelen is zwaar en is niet iets wat je zomaar kunt gaan doen. Belangrijk is daarom dat je fit de bergen in gaat want met een goede conditie heb je meer plezier tijdens het lopen. Oefen daarom geregeld thuis met de kilometers, de gewichten en het tempo. Stem de tocht af op jou vaardigheden en conditie zodat je in ieder geval wel geniet!

Huttentocht Noorwegen Jotunheimen

Wil je ook een wandelvakantie proberen? Klik dan HIER om de bestemmingen te bekijken


3. Houd het weer in de gaten

Vooraf check je de voorspellingen maar belangrijk is om onderweg ook hiervan op de hoogte te zijn. Het weer in de bergen verandert razendsnel en kan van warm ineens naar koud gaan. Start altijd vroeg met je bergwandeling zodat je, mocht het nodig zijn, de hele dag hebt om bij je eindpunt te komen. Ook voorkom je dan dat je oververhit raakt (in de zomer) of in een warmteonweer terecht komt.

4. Neem de juiste uitrusting mee

Wat je meeneemt tijdens een tocht ligt er altijd aan wat voor soort tocht je maakt en in welke omstandigheden je terecht komt. Maar de basisuitrusting blijft altijd hetzelfde. Neem altijd genoeg drinken en eten mee voor onderweg. Een EHBO-set, extra kleding (warm/regenjas, handschoenen, muts, trui, sokken), een opgeladen telefoon, kaart en een kompas.


Huttentocht Noorwegen Jotunheimen

5. houd rekening met de ander en de natuur

Als je met meerdere mensen een tocht loopt dan is het belangrijk dat iedereen een goede dag heeft gehad. Een top halen is leuk, maar niet tegen elke prijs. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de capaciteiten van de zwakste persoon in de groep om te bepalen hoe ver en snel je wil gaan. Daarnaast geniet ook iedereen van de natuur en is het belangrijk dat de natuur blijft zoals die is. Neem je afval mee, verniel niet onnodig dingen en ga respectvol om met de natuur zodat andere mensen ook kunnen genieten.


Lees meer over ons

 

Wil je weten of er al mensen zich hebben aangemeld voor je reis of wil je gewoon wat foto's bekijken? Bezoek dan onze Facebook of Instagram pagina. Vind je ons tof en heb je zin om ons te volgen, like ons dan ook! Je belevingen horen we ook graag met een berichtje op FB! 


Zakelijke gegevens

FoxTrips

Eursinge 8, 7935 AB Eursinge

info@foxtrips.nlVind ons hier


© FoxTrips 2018