GA op een wandelvakantie


Wat moet je er nou eigenlijk bij voorstellen, een reis waar je alleen maar gaat wandelen? Het saaie en duffe imago dat het lang heeft gehad is gelukkig aan het veranderen. Want wandelen maakt je mentaal en fysiek gezond, de buitenlucht is goed voor je geest en huid en bovendien is het ook nog is heel gezellig met een groep! Daarnaast kom je op plekken waar je anders niet kan komen. Genoeg redenen om te beginnen met wandelen. Op deze pagina is er wat algemene informatie beschikbaar over wandelen, de bestemmingen en waar je aan moet denken bij een wandelvakantie van FoxTrips.

 

wat is een wandelvakantie?

Wandvakantie met FoxTrips

Bij wandelreizen gaat het er om dat je een route aflegt in een paar dagen, of te wel, een meerdaagse wandeltocht. Hoe zwaar zo’n tocht is, is persoonlijk en ligt er helemaal aan hoeveel ervaring je hebt. Hou er wel altijd rekening mee dat wandelen in Nederland heel anders is dan in de bergen in het buitenland. Omdat we dit helaas niet gewend zijn ben je vaak langer bezig dan je denkt. Het belangrijkste van deze reizen vinden wij dat je wel geniet van de route en stil staat bij het feit dat je dit maar gewoon even doet. Daarom zullen we de route samen met de groep uitlopen en rust nemen waar nodig is. Voordat je een reis boekt, betrek hierop dus je eigen conditie en ervaring. Kijk daarnaast ook naar de meegebrachte kilo's op een reis, dit verschilt ook per bestemming. De zwaarte van onze wandelreizen wordt per reis aangeduid met sterren.

 

* Licht: Geschikt voor ieder type wandelaar. Wandeling van 2 - 3 uur pure looptijd, klimmen en dalen tot maximaal 250 meter en geen lange en steile stijgingen of dalingen.

 

** Gemiddeld: Geschikt voor wie regelmatig wandelt. Wandelingen van 4 tot 5 uur pure looptijd, hoogteverschillen boven de 600 meter en regelmatig klimmen en dalen. Ervaring met wandelen in de bergen en ruig terrein.

 

*** Middelzwaar: Geschikt voor de wandelaar die regelmatig wandelt, lange tochten maakt en over de basis bergervaring beschikt. Wandelingen van 4 tot 6 uur pure looptijd, hoogteverschillen boven de 800 meter. 

 

**** Zwaar: Geschikt voor wie beschikt over goede bergwandelervaring. Wandelingen van 5 tot 7 uur pure looptijd, hoogteverschillen boven de 900 meter en moeilijke passages. Ervaring met wandelen in de bergen en ruig terrein.

 

 


wat neem je allemaal mee op reis?

Ten eerste is je backpack natuurlijk belangrijk! Deze moet niet alleen voldoende ruimte hebben maar vooral goed zitten op je rug. Als er wat kilo’s in gaan zul je na een paar uur lopen je schouders, rug en heupen voelen mocht deze niet goed zitten. Een goede backpack is dus heel belangrijk. Daarnaast moet je rekening houden met verschillend type weer. Om je hiervoor goed te kleden is het bekende lagen-systeem aan te bevelen. Door middel van verschillende lagen over elkaar te dragen (die een andere functie hebben) kun je je het beste weren tegen het weer. Bijvoorbeeld een wollen shirt, een fleecejack en een regen-/windjas. Daarnaast zijn schoenen ook een belangrijk deel van een geslaagde wandeling. De meest voorkomende schoen is type B/C omdat deze geschikt is voor een lange tocht in de bergen met rugzak en geeft veel steun aan de enkels. Er zijn nog genoeg andere spullen die je backpack zal vullen, deze informatie zal in je reisinformatie komen te staan na de boeking. Om je goed voor te bereiden op zo’n tocht is het handig om langs een winkel te gaan (bijv. Bever, ANWB, Decathlon) om informatie en advies te krijgen, wat te passen en te kopen.

hoe bereid ik me voor op een wandelvakantie?

Mocht je nog niet zo’n ervaren wandelaar zijn, dan is dat helemaal geen ramp. Je kan namelijk ook in Nederland best wel oefenen voor een lange afstandswandeling. Trek gewoon je spullen aan, doe een bepakte backpack (met genoeg kilo’s) op je rug en ga een dag wandelen om te beginnen. Als dit goed voelt, verleng dan je route, verhoog je kilo’s en/of ga meerdere dagen achter elkaar lopen. Een leuk idee is misschien het Pieterpad dat van Pieterburen naar Sint Pietersberg loopt. Loop je schoenen goed in, zorg dat je backpack goed op je rug zit en koop je uitrusting op tijd.  Mocht je niet zeker zijn of je conditie wel goed genoeg is voor een reis dan kun je altijd informatie opvragen bij ons. Wil je je alvast wat voorbereiden op een trekking in de Himalaya's, lees dan de blog hier!

Lees meer over ons

 

Wil je weten of er al mensen zich hebben aangemeld voor je reis of wil je gewoon wat foto's bekijken? Bezoek dan onze Facebook of Instagram pagina. Vind je ons tof en heb je zin om ons te volgen, like ons dan ook! Je belevingen horen we ook graag met een berichtje op FB! 


Zakelijke gegevens

FoxTrips

Eursinge 8, 7935 AB Eursinge

info@foxtrips.nlVind ons hier


© FoxTrips 2018