wandelreis West Highland Way - 10 dagen


De "West Highland Way" wandelvakantie in de Hooglanden van Schotland is een ware belevenis en zal je lang bijblijven. Al wandelend zullen we een stuk van Schotse Highlands verkennen die je anders niet snel zal ontdekken omdat je er simpelweg niet makkelijk komt. Vanuit Glasgow gaan we langzaam onze weg omhoog waar we na 8 dagen lopen uiteindelijk uitkomen in Fort William. Gedurende de 154 kilometer lange route kunnen we genieten van de uitgestrekte groene weides, de ruige Schotse Highlands, ruïnes, vele meertjes en vooral de rust en stilte.

Hoewel deze wandeling veel wordt gezien als een beginners trail, moet dit zeker niet onderschat worden. Elke dag zullen we rond de 5 à 6 uur lopen (kilometers verschillen) waarbij we onderweg uiteraard vaak genoeg rust nemen. Niet alleen om wat te drinken en te eten, maar ook om te beseffen in wat voor mooi deel van de wereld je bent. Aan het einde van een dag wandelen, zullen we bivakkeren op de camping of gewoon op een mooi stukje in de natuur. Met de meegebrachte spullen kunnen we samen koken of we zoeken een "Walkers Bar" op waar we hartelijk verwelkomd worden met onze vieze boots. Onder het genot van een pint, hamburger of goede steak kunnen we dan weer met een voldaan gevoel de dag afsluiten en de volgende morgen fris beginnen. Om de rondreis compleet te maken nemen we de trein terug, die bekend staat als één van de mooiste treinreizen van Europa. Ondanks de vele kilometers, zweetdruppels en pijntjes kom je na deze vakantie zeker ontspannen en met een fris hoofd weer terug in Nederland.

Walk the West Highland Way

Wandelvakantie in Schotland


Prijzen & vertrekdata

Wandelreis West Highland Way - 10 dagen

schotland

€ 795,00

  • Niet meer boekbaar helaas!

Reisschema

 

Dag 1: Amsterdam - Glasgow
Na een korte reis van een ca. een uurtje vliegen komen we op het vliegveld aan in Schotland. Vanuit het vliegveld zullen we naar onze accommodatie gaan in Glasgow om de eerste avond hier nog op een lekker bed te slapen. De avond is vrij om de stad te bezoeken.  

 

Dag 2: Glasgow - Milngavie - Drymen (16 km)
We starten deze dag vroeg want we pakken eerst de trein naar Milngavie waar de officiële start is van de West Highland Way (WHS). In dit dorpje kunnen we alvast wat inkopen doen voor de eerste dag wandelen. Deze route is vrij vlak zodat we er een beetje in kunnen komen en onderweg zijn er veel plekjes om te rusten en van de omgeving te genieten. Ook kunnen we zelfs nog een whiskey distilleerderij bezoeken om in de sferen te komen van de Highland single malt whiskey die hier gemaakt wordt.

 

Dag 3: Drymen - Sallochy (23 km)
Vandaag wordt de trail iets zwaarder want we gaan de berg Cornic Hill beklimmen vanwaar we een schitterend uitzicht hebben op het meer Loch Lomond. In het stadje Balmaha dat we passeren, kunnen we nog een drankje doen op het terras waarna we de weg vervolgen naar onze camping vlak voor Sallochy. De camping staat aan het meer en mochten we vroeg aankomen, dan kunnen we nog genieten van een frisse duik.

 

Dag 4: Sallochy – Inverarnan (24 km)
Dit is de zwaarste en langste dag van de hele tocht dus gaan we ook weer vroeg op pad. Het ligt niet zo zeer aan de kilometers, maar door het moeilijk begaanbare pad duurt het allemaal wat langer. Dit is wel een schitterende trail langs het water, dus we kunnen zelfs onderweg nog een duik nemen mocht het te warm worden. Vandaag zullen we laat aankomen op de camping. Gelukkig is er de mogelijkheid om hier in het restaurant te eten en een lekkere warme douche te nemen voor het slapen gaan.

 

Dag 5: Inverarnan - Tyndrum (20 km)
We doen het iets rustiger aan vandaag, na de zware dag van gisteren. Na een deel in een heuvelachtig bos te hebben gelopen is het laatste deel vlak en komen we in de middag aan bij de camping in Tyndrum. In dit dorpje is er weer een mogelijkheid om wat eten in te slaan, uit eten te gaan of een barretje te bezoeken.  

 

Dag 6: Tyndrum - Inveroran (15 km)
Ook vandaag houden we rekening met de zere voeten en benen; we kunnen iets langer blijven liggen in de tent. We zullen eerst een vlakke route volgen naar Bridge of Orchy. Daarna gaan we een berg over om vervolgens wild te gaan kamperen bij Hotel Invervornan. Hier hebben we geen vaste campingplek dus zoek een leuk plekje uit voor je tent!

 

Dag 7: Inveroran - Kingshouse (16 km)
Deze route kan wel bestempeld worden als de makkelijkste omdat we maar in kleine percentages stijgen en dalen. Op dit deel van de trail lopen we echt midden door de uitgestrekte lege Hooglanden. Deze oude “military roads” werden vroeger in de 18e eeuw veel gebruikt met paard en wagen. Ook naast het Hotel Kingshouse kunnen we zelf een plekje zoeken in de natuur om de tent op te zetten.

 

Dag 8: Kingshouse - Kinlochleven (14 km)
We komen al in de buurt van het einde van de WHW maar eerst moeten we de Devil’s Staircase nog over! Deze zijn voor velen een beruchte beklimming maar is zeker goed te doen. Boven op de berg en bij de afdaling hebben we een schitterend uitzicht op de omringende bergen. In het dorpje Kinlochleven kunnen we weer wat boodschappen inkopen, koken op de camping of zelfs (als je je nog fit voelt) gaan ijsklimmen in de indoorhal!  

 

Dag 9: Kinlochleven - Fort William - Glasgow (24 km)
De laatste dag lopen we nog aardig wat kilometers voordat we aankomen aan het einde van de trail in Fort William. De eerste uren hebben we een prachtige wandeling tussen de bergen in, daarna wordt het wat bergachtiger en hebben we al snel zicht op de Ben Nevis, de hoogste berg van Engeland. Dan ook komt Fort William in zicht waar we in de middag aankomen en de benen even kunnen rusten. Om weer in Glasgow te komen pakken we een prachtige treinreis terug. Deze gaat door de onbewoonde delen van de Highlands waar we vanuit onze stoel met een voldaan gevoel naar kunnen kijken. In de stad wacht er een lekker bed op je die je zeer gaat waarderen na deze week kamperen.

 

Dag 10: Glasgow - Amsterdam
Vandaag is toch echt de laatste dag aangebroken na een lange en actieve week wandelen. Misschien leuk om de stad nog een beetje te verkennen of om gewoon lekker lang in bed te blijven liggen. We zullen in de middag een vlucht terug nemen naar Nederland en met een +1 uur tijdsverschil aankomen.

 

Accommodatie

Tijdens deze wandelvakantie zullen we vooral kamperen op campings met enkele faciliteiten. Ook zal het voorkomen dat we een plekje in de natuur kunnen gaan zoeken om de tent neer te zetten. Hierbij is het dan handig om er rekening mee te houden dat dit op primitieve wijze zal zijn. Er zal kookspullen meegenomen worden door de groep zodat we samen kunnen koken. Op de meeste plekken is het mogelijk om in de buurt hiervoor boodschappen in te kopen of om uit eten te gaan in de lokale bar.

 

Vervoer
Deze vakantie zullen we natuurlijk voornamelijk de benenwagen nemen om van plekje naar plekje te komen. Ook moeten we in het begin en einde van de reis de bus en trein nemen om vervolgens weer naar Glasgow en het vliegveld te komen.  


Inclusief
- Retourticket Nederland - Schotland
- Vervoer ter plaatse volgens het programma
- Verblijf op camping, wildkamperen, Hotel/Hostel/B&B

- 1 persoons- tent in bruikleen van FoxTrips

- Kookmateriaal te leen van FoxTrips (wel eigen bord/bestek/ beker meenemen)

- Houd er rekening mee dat je ca. 3 kg mee krijgt voor je tent en kookmateriaal. Boek je het extra campingpakket, dan kom je op ca. 5 kg in totaal.
- Nederlandse reisbegeleiding

- Bijdrage GGTO Garantiefonds (€ 15,-)

*Voorbeeld slaapmatje, slaapzak, tent
*Voorbeeld slaapmatje, slaapzak, tent

Exclusief:

- Maaltijden en drankjes (houd rekening met € 10,- tot € 15,- per dag)
- Optionele activiteiten
- Overige uitgaven en fooi
- Reis en/of annuleringsverzekering met extra sportdekking

 


Extra:

Voor deze reis is er een mogelijkheid om een campingpakket te huren mocht je daar niet over beschikken en/of niet willen kopen. Dit pakket bestaat uit:

- Slaapmatje*

- Slaapzak (eigen lakenzak is een eis!)*

Allen zijn in speciale kleine uitvoering zodat dit makkelijker in je backpack past en zijn in verschillende maten te bestellen.

Kosten zijn € 35,-

*Tijdens het boeken van deze reis kan je deze extra optie vermelden bij "Opmerkingen." Graag dan ook je lengte doorgeven (ivm maat). Het extra gewicht van dit pakket zit op ca. 2 kg. Overige informatie:

- Min. aantal deelnemers: 4 personen
- Max. aantal deelnemers: 8 personen

- Niveau **: Voor deze reis is

wandelervaring raadzaam. De reis is

geschikt voor reizigers met een goede

lichamelijke conditie en

doorzettingsvermogen.

- Goede wandeluitrusting is vereist. We

adviseren wandelschoenen type B/C,

outdoorkleding (waterdicht) en een goede backpack.

- Je dient zelf een backpack mee te nemen met een inhoud van min. 55 liter. Let op! Hou rekening met extra bagage/kilo's voor tent of bijgeboekte campingpakket. Ga uit van een gewicht van minstens 15 kg dat je meedraagt.
- De vlucht is op basis van beschikbaarheid indien je binnen de 8 weken voor vertrek boekt. Indien de vlucht niet meer beschik- baar is zoals beschreven kan er een toeslag berekend worden. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

West Highland Way route
West Highland Way route


Lees meer over ons

 

Wil je weten of er al mensen zich hebben aangemeld voor je reis of wil je gewoon wat foto's bekijken? Bezoek dan onze Facebook of Instagram pagina. Vind je ons tof en heb je zin om ons te volgen, like ons dan ook! Je belevingen horen we ook graag met een berichtje op FB! 


Zakelijke gegevens

FoxTrips

Eursinge 8, 7935 AB Eursinge

info@foxtrips.nlVind ons hier


© FoxTrips 2018