GA wandelen in de schotse hooglanden


Geschiedenis van de WHW

De West Highland Way is de eerste officiële lange afstandsroute van Schotland. In 1960 werd het idee geopperd en na heel wat jaren van onderzoek, overleg met de overheid en landeigenaren was het rond. De constructie kon beginnen en uiteindelijk in 1980 was deze weg open voor wandelaars.

"The way has become a pilgramage for mountain lovers keen to travel simply on foot into the heart of the Scottish Highlands"  

HOe moeilijk is de west highland way?

Het niveau van deze route is niet erg hoog omdat je constant op goede onderhouden wegen loopt. De paden zijn duidelijk aangegeven dus verdwalen is geen optie. Het eerste deel van de route (tot aan Tyndrum) is rustig terrein waar je niet hoger stijgt dan 300 meter. De beklimming van Cornic Hill is maar kort en kun je voor een groot gedeelte ontwijken. De 3e dag van de reis is de langste en daarom ook de zwaarste dag. Aan het einde van de route moeten we de Devil's stair case over. Ondanks de beruchte naam is deze goed te doen en is de beklimming maar kort. Indien je beschikt over een goede conditie en wandelervaring is de gehele meerdaagse route goed vol te houden.


Hoelang doe je over de whw?

De 152 kilometer lange route wordt binnen 35 uur gelopen tijdens de jaarlijkse West Highland Way race. Maar dit is natuurlijk niet gebruikelijk. De route is makkelijk te halen in een week tot 10 dagen. Je hebt opties om de Glen Coe of de Glen Nevis te beklimmen dus extra dagen kun je goed besteden.

Wanneer is de wandelperiode?

De wandelperiode voor Schotland is van maart/april tot oktober. Maar tijdens deze periode moet je rekening houden met het weer, drukte op de route, midges en accommodatie. Daarom zijn de beste periodes mei/juni en september/oktober. In deze maanden heb je het minste last van andere wandelaars, midges, regen en volle accommodaties. Maar het blijft Schotland dus houdt altijd rekening met het weer!

Gemiddelde temperatuur West Highland Way
Gemiddelde Regenval WHW

Lees meer over ons

 

Wil je weten of er al mensen zich hebben aangemeld voor je reis of wil je gewoon wat foto's bekijken? Bezoek dan onze Facebook of Instagram pagina. Vind je ons tof en heb je zin om ons te volgen, like ons dan ook! Je belevingen horen we ook graag met een berichtje op FB! 


Zakelijke gegevens

FoxTrips

Eursinge 8, 7935 AB Eursinge

info@foxtrips.nlVind ons hier


© FoxTrips 2018