Top 5 beste Treks in Nepal


1. Annapurna Circuit

De Annapurna Circuit trekking is het meest populair in Nepal omdat deze simpelweg het meest te bieden heeft. Onderweg heb je veel variatie in landschap en prachtige uitzichten op de bergen. Je hebt veel mogelijkheden om contact te krijgen met de lokale bevolking en hier en daar loop je vlak langs een monnikenklooster. Letterlijk het hoogtepunt van de route is de Thorung La pass (5416m) naar Jomsom. Deze trekking is te lopen tussen de 12 a 18 dagen en is voor de ervaren wandelaar die wel wat gewend is!

 

Lijkt je dit wat? Klik dan hier om deze reis te boeken!

2. Everest Base camp

Deze berg staat natuurlijk bij de meeste mensen op nummer één en is eigenlijk de bekendste in de wereld. Maar wil je niet voor de top gaan waar veel doden vallen, dan kies je gewoon voor Base Camp dat relatief goed te doen is. Dit kun je in 16 dagen lopen maar het is wel aan te raden om georganiseerd die kant op te gaan. Onderweg kom je langs de Sherpa dorpjes, gletsjers en heb je zicht op prachtige pieken.

3. Mustang

De regio Mustang is wat meer afgelegen en minder bekend dan de rest maar daarom niet minder waardig. Hier kun je de echte Tibetaanse cultuur meemaken met een 10-daagse trekking waar je van een droog, dor en een soort woestijnachtige omgeving naar d witte pieken en hoge kliffen loopt. In deze regio heb je hier en daar wel wat bedden beschikbaar maar beter neem je eigen kampeermateriaal mee om zeker te zijn dat je droog slaapt.

 

4. Everest three passes

Wil je echt op grote hoogte een trekking maken, dan is deze iets voor jou!

Deze trekking neemt je mee naar de drie mooiste en hoogste passen in de wereld. Na de eerste week zit je boven de 5000 meter op de Kongma La pass waarna je naar de Cho La pass en de Renjo Pass loopt. Deze pittige wandeling is in 20 dagen te lopen en is zeker niet voor iedereen weggelegd. Dit is dé ultieme Everest wandeling!


5. Annapurna sanctuary

Deze relatieve korte en makkelijke trekking brengt je gelijk naar de bergen waar je steeds maar omringt door machtige pieken. In 6 dagen loop je naar de Annapurna Base Camp waarna je dezelfde weg weer terug volgt tot de splitsing bij Taglung. Onderweg heb je voldoende mogelijkheden tot het verkrijgen van eten en accommodatie in theehuisjes.

Informatie uit Lonely Planet Trekking in the Nepal Himalaya (2016)


Lees meer over ons

 

Wil je weten of er al mensen zich hebben aangemeld voor je reis of wil je gewoon wat foto's bekijken? Bezoek dan onze Facebook of Instagram pagina. Vind je ons tof en heb je zin om ons te volgen, like ons dan ook! Je belevingen horen we ook graag met een berichtje op FB! 


Zakelijke gegevens

FoxTrips

Eursinge 8, 7935 AB Eursinge

info@foxtrips.nlVind ons hier


© FoxTrips 2018