Rondreis Actie & cultuur - 16 dagen


Kathmandu - Nepal

Deze reis in Nepal is een combinatie van cultuur snuiven en het avontuur opzoeken in de Himalaya's. Doordat we in de hoofdstad Kathmandu beginnen krijgen we al gelijk de volle lading. Omdat het een drukke en stoffige stad is blijven we hier niet te lang maar lang genoeg om de leukste dingen te doen. Daarna staat een 5-daagse trekking in het Annapurna gebied op het programma. In Pokhara bereiden we ons voor en gaan we vanuit daar de bergen in. Het (letterlijke) hoogtepunt van deze reis is het schitterende uitzicht vanaf Poonhill. Na vele treden te hebben gelopen kunnen we hier even genieten van (hopelijk) een heldere zonsopgang. Als afsluiter duiken we in de Hotsprings van Dhinu Danda om daarna weer de wandelschoenen aan te doen om terug te lopen. Mocht je na de hike energie over hebben dan kun nog een vette downhill mountainbike tour doen, paragliden of het dorpje verder ontdekken. We sluiten de reis af met een bezoek aan het Chitwan Nationaal Park waar je kan kanoën op de rivier langs krokodillen en wandelen tussen de neushoorns, olifanten en ander wild.


Prijzen en vertrekdata

Rondreis Actie & Cultuur - 16 dagen

Geen reizen beschikbaar

€ 0,00

  • Niet meer boekbaar helaas!

 

Reisschema

 

Dag 1: Amsterdam - Nepal

Vandaag stappen we in het vliegtuig en hebben we een lange reis voor de boeg. Met een overstap komen we de volgende dag aan in Nepal.

 

Dag 2: Kathmandu

Op het kleine en oude vliegveld in Kathmandu komen we aan. Vanuit daar pakken we de taxi naar onze accommodatie. De kleuren, geuren en geluiden komen ons tegemoet. De rest van de dag is vrij om wat te wennen aan je nieuwe omgeving.

 

Dag 3: Kathmandu

Indien je vertrek op 18 maart is, dan is dit één van de leukste dagen van het jaar in Nepal die je meemaakt. Hoewel het altijd feest is in Nepal, is dit toch wel een van de leukste feesten. Tijdens het Holi feest vieren we het begin van de lente maar ook de overwinning van het goede op het kwade. Dit betekent muziek, veel kleuren en een bijzondere dag. Ook kun je zonder het feest je prima vermaken door de stad en de omgeving te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde Pashupatinath, het oude Patan of de straatjes van Bhaktapur.

 

Dag 4: Kathmandu - Pokhara

Om bij de bergen te komen rijden we eerst met de bus naar Pokhara waar je zo het Annapurna gebied in kan rijden. Tijdens de lange rit van ca. 7 uur hebben we al snel zicht op de prachtige bergen en kunnen we genieten van de omgeving.

 

Dag 5: Pokhara

Vandaag hebben we een dag om ons voor te bereiden op de 5-daagse trekking in de Himalaya's. In dit dorpje kun je de laatste inkopen doen voor je trekking gear en/of eten.

 

Dag 6: Pokhara - Ulleri (4 uur)

Door de taxi worden we al vroeg opgehaald en gebracht naar het beginpunt van de trekking. In Naya Pull beginnen we en melden we ons aan bij de checkpoints. Deze dag zien we al gelijk veel trappen en worden onze benen goed getest. In de middag komen we aan in Ulleri.

 

Dag 7: Ulleri - Ghorepani (4 uur)

Met het ontbijt achter de kiezen gaan we weer op pad. Het landschap verandert al snel en na een checkpoint zijn we al op tijd in Ghorepani. Vanwege de hoogte (2870m) is het hier al een stuk frisser en kunnen we binnen lekker opwarmen.

 

Dag 8: Ghorepani - Poonhill - Tadapani (6 uur)

Vandaag staan we extreem vroeg op om op tijd op Poonhill te staan. Na een korte wandeling staan we op 3210 meter en is het wachten op de zon die opkomt. Met helder weer is dit echt een prachtig gezicht! Op de terugweg ontbijten we nog in het hotel, pakken we onze spullen en gaan we verder naar Tadapani.

 

Dag 9: Tadapani - Jhinu Danda (4 uur)

Vandaag slaan we af van de originele Annapurna Panorama route en vervolgen we onze weg naar Jhinu Danda. Deze dag lopen we een gedeelte omlaag en omhoog, waarop we het laatste stuk afdalen naar het dorpje waar we gaan overnachten. Hier kunnen we al gelijk een duik nemen in de hotsprings om even heerlijk te ontspannen.

 

 

Dag 10: Jhinu Danda - Pokhara (7 uur)

We hebben nog een redelijk lange dag voor de boeg dus gaan we al vroeg op pad. We vervolgen onze weg terug naar Landruk. Vanaf daar volgen we de rivier naar Birethanti of we lopen via het pad verder naar Phedi. Vervolgens nemen we een taxi terug naar Pokhara.

 

Dag 11: Pokhara

Heb je nog niet genoeg gehad van de trekking dan kun je hier nog genoeg doen! Boek een paraglide sprong, ga een dagje mountainbiken, bezoek de World Peace tempel of neem een yoga les.

 

Dag 12: Pokhara - Chitwan

Opnieuw staat een lange busrit vandaag op het programma. In de middag komen we aan in het kleine dorpje Sauraha en kunnen we gelijk al wat wildlife spotten in het Nationaal Park dat aan de overkant van de rivier begint.

 

Dag 13: Chitwan

Wil je graag het Nationaal Park in en zoveel mogelijk dieren spotten? Dat kan met een 4WD Safari (ca. € 150,-) of met een kano- en wandeltocht (ca. € 65,-).

 

Dag 14: Chitwan - Kathmandu

Het einde van de reis is al in zicht en we stappen weer de bus in terug naar de hoofdstad. De rest van de middag heb je tijd om nog de laatste souvenirtjes te kopen, een massage te nemen een een lekkere Nepalese maaltijd te nemen.

 

Dag 15: Kathmandu - Amsterdam

Ook vandaag staat een lange vlucht op het programma. Bij ongunstige vliegtijden en/of slecht weer zullen we pas op de 16e dag aankomen in Amsterdam. Hou er rekening mee dat het ook mogelijk is dat we vandaag al landen.

 

Dag 16: Aankomst Amsterdam

 

Notitie: Het reisschema is onder voorbehoud. Door bijv. weersomstandigheden, lichamelijke gebreken of ziektes kan het zijn dat er wijzigingen worden aangebracht tijdens de reis.

 

 

 

Accommodatie

Tijdens onze reis zullen we overnachten in hotels, hostels en theehuisjes. Je zal een slaapkamer met één of meerdere personen en een gedeelde badkamer hebben. Tijdens de trekking verblijven we in eenvoudige theehuisjes waar we onze maaltijden ook kunnen krijgen. Hier is de luxe erg beperkt en hoef je geen warme douche te verwachten. Wil je liever niet met andere mensen op een kamer en/of liever een eigen kamer hebben voor privégebruik dan kan er contact worden opgenomen met ons om te zien waar het mogelijk is en wat voor toeslag daarvoor geldt.

 

Vervoer

Voornamelijk zullen we deze reis gebruik maken van de bus die ons naar de belangrijkste plekken brengt. Aangezien de wegen slecht zijn, het verkeer een raar zooitje is en de bus vaak erg hobbelig is, zijn de ritten lang en meestal oncomfortabel. We vliegen vanuit Amsterdam met een tussenstop naar Kathmandu. Omdat er vaak vertragingen zijn bij het vliegen vanuit Kathmandu (door slecht weer) moet je er rekening mee houden dat dit langer kan duren dan normaal. Het kan daarom zijn dat je op dag 15 of dag 16 aankomt in Nederland.


Inclusief
- Retourticket
- Vervoer ter plaatse volgens het programma
- Verblijf hotels/hostels/theehuisjes
- Vergunning & Entree Annapurna regio
- Nederlandse reisbegeleiding

- Bijdrage GGTO Garantiefonds (€ 15,-)

 

 Exclusief:

- Maaltijden en drankjes (ca. € 25,- p.d.)
- Optionele activiteiten
- Overige entree
- Overige uitgaven en fooi
- Vaccinaties
- Visum Nepal 30 dagen (€ 60,-)
- Reis en/of annuleringsverzekering (met extra sportdekking)

 


Overige informatie:

- Min. aantal deelnemers: 4 personen

- Max. aantal deelnemers: 10 personen

- Niveau**/***: Voor deze reis is wandelervaring raadzaam. De reis is geschikt voor reizigers met een goede lichamelijke conditie,

doorzettingsvermogen en geen hoogtevrees.

- Goede wandeluitrusting is vereist. We adviseren wandelschoenen type B/C, outdoorkleding (waterdicht) en een goede backpack.

 

- Je dient zelf een backpack mee te nemen met een inhoud van circa 55 liter. Ga uit van een gewicht van 8 á 10 kilo dat je meedraagt tijdens de trekking.

- De vlucht is op basis van beschikbaarheid indien je binnen de 8 weken voor vertrek boekt. Indien de vlucht niet meer beschikbaar is zoals beschreven kan er een toeslag berekend worden. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Poonhill trekking - Nepal
Poonhill trekking

Lees meer over ons

 

Wil je weten of er al mensen zich hebben aangemeld voor je reis of wil je gewoon wat foto's bekijken? Bezoek dan onze Facebook of Instagram pagina. Vind je ons tof en heb je zin om ons te volgen, like ons dan ook! Je belevingen horen we ook graag met een berichtje op FB! 


Zakelijke gegevens

FoxTrips

Eursinge 8, 7935 AB Eursinge

info@foxtrips.nlVind ons hier


© FoxTrips 2018