Trekking in de Himalaya van Nepal


Wat is de beste tijd om een trekking te maken?


In Nepal kun je in principe het hele jaar door een goede trekking maken. Maar wil je de beste weersomstandigheden en in rust wandelen in de bergen, dan moet je je tocht wel wat meer plannen. Pas ook je uitrusting, voorbereiding en conditie aan aan de maand waarin je gaat lopen!

 

In de winter (december/februari) kun je goed wandelen maar kan de kou vervelend worden en ook heel gevaarlijk. Dit is weliswaar een mooie periode om de Mount Everest Base Camp te beklimmen maar ook een zware strijd. Door het weer zijn ook veel passen gesloten waardoor je een trail moet gaan zoeken op een lagere hoogte. In het voorjaar (maart/mei) is de sneeuw aan het smelten, prachtige bloemen gaan in bloei, het is lekker weer en je komt maar weinig andere trekkers tegen. Daarentegen heb je kans dat je slecht zicht hebt als je op een prachtig uitzichtpunt staat. Mei is de heetste maand van het jaar waardoor deze maand erg rustig is. In de zomer (juni/september) komt er veel regen, zijn de weggetjes glad en is er kans op aardverschuivingen. In deze maanden kun je prima een trail lopen maar dit zal niet gemakkelijk verlopen. Check wel goed of de lodges open zijn, deze kunnen tijdens het regenseizoen gesloten zijn. In het najaar (oktober/november) is het weer droog, de lucht is helder, je hebt prachtig uitzicht en het is overdag nog lekker warm. Dit betekend ook dat deze periode geliefd is voor vele wandelaars.

 

Wat voor soort trekking?

Je kiest je trekking uiteraard uit aan de hand van wat je budget is, je interesse, je conditielevel, je beschikbare tijd en je ervaring. Er zijn veel verschillende trekkings in Nepal waar je uit kan kiezen maar de meesten kun je verdelen in theehuistrekkings of kampeertrekkings. Als je kiest voor de meer bekende routes in Annapurna, Langtang of Everest dan kun je er wel vanuit gaan dat er genoeg onderkomen is en dat je regelmatig eten kan krijgen onderweg. Indien je naar wat onbekendere en minder ontwikkelde regio's in West Nepal gaat dan kun je beter je kampeermateriaal meenemen. Daarnaast kun je uiteraard ook kiezen of je voor een georganiseerde trekking kiest of solo (als in: zonder organisatie) de bergen in gaat. Indien je ervoor kiest om alleen een gids in te huren, wees dan bewust van je verantwoordelijkheid naar de gids toe. Hou in de gaten of de gids wel de juiste kleding heeft, dat je jou gebrachte EHBO set ook voor hem gebruikt en dat de gids in goede gezondheid verkeerd.

 

Belangrijk!

  • Hoogteziekte benodigdheden; Laat je informeren over hoogteziektes, hoe je dit kunt voorkomen en behandelen.
  • Zorg voor de juiste permits: Om een regio in te gaan moet je vaak een permit hebben en een TIMS kaart (trekking zonder gids) die je kan aanvragen bij de ACAP bureau in Pokhara of bij de Tourist Service Center in Kathmandu.
  • EHBO tas: Neem voor onderweg altijd EHBO spullen zoals pleisters, tape, waterzuiveringstabletten, pijnstillers, wc papier, zonnebrand en vitaminepillen
  • Leesmateriaal: Neem genoeg boeken mee op je Ereader (aan te raden ivm gewicht) om lekker bij het vuur te zitten in je hutje.
  • Ga nooit alleen de bergen in. Vraag daarom wat rond in Pokhara of Kathmandu want vanuit hier gaan de meesten hun trekking beginnen.

Lees meer over ons

 

Wil je weten of er al mensen zich hebben aangemeld voor je reis of wil je gewoon wat foto's bekijken? Bezoek dan onze Facebook of Instagram pagina. Vind je ons tof en heb je zin om ons te volgen, like ons dan ook! Je belevingen horen we ook graag met een berichtje op FB! 


Zakelijke gegevens

FoxTrips

Eursinge 8, 7935 AB Eursinge

info@foxtrips.nlVind ons hier


© FoxTrips 2018