Annapurna Circuit Trekking - 23 dagen


Annapurna Circuit Trekking - Nepal

De Annapurna Circuit trek is dé ultieme wandeling voor avonturiers die wel van een beetje uitdaging houden. In deze reis is het doel om het circuit te voltooien en ondertussen natuurlijk intens te genieten. In twee weken tijd lopen we de route en kunnen we bij goed weer een maximale hoogte van 5416 meter bereiken! Bij het kleine plaatsje Besi Sahar doen we onze rugzakken op en lopen we in 6 dagen naar een hoogte van meer dan 3000 meter. Na een dag acclimatiseren trotseren we de sneeuw op de bekende Thorung La-pas en vervolgen we onze weg langzaam weer naar beneden om bij Naya Pull uit te komen. Elke dag lopen we rond de 5 á 7 uur tot ons volgende onderkomen in zicht komt. In een van de theehuisjes kunnen we dan eindelijk een goed gevuld bord Dal Bhat bestellen en zoveel porties krijgen als we zelf willen. Met deze power-trekkers-food komen we al snel weer een beetje bij en kunnen we ons bed opzoeken zodat we 's ochtends weer fit op de berg staan.


Annapurna Circuit Trekking - 23 dagen

Geen reizen beschikbaar

€ 0,00

  • Niet meer boekbaar helaas!

Reisschema

 

Dag 1: Amsterdam - Nepal

Na een lange vlucht met een overstap komen we op dag 2 aan in Kathmandu.

 

Dag 2: Aankomst Kathmandu

Op het kleine en oude vliegveld in Kathmandu komen we aan. Vanuit daar pakken we de taxi naar onze accommodatie. De kleuren, geuren en geluiden komen ons tegemoet. De rest van de dag is vrij om wat te wennen aan je nieuwe omgeving.

 

Dag 3: Kathmandu - Pokhara

Om bij de bergen te komen rijden we eerst met de bus naar Pokhara waar je zo het Annapurna gebied in kan rijden. Tijdens de lange rit van ca. 7 uur hebben we al snel zicht op de prachtige bergen en kunnen we genieten van de omgeving.

 

Dag 4: Pokhara

Vandaag hebben we een dag vrij om ons voor te bereiden op de trekking in de Himalaya's. In dit dorpje kun je de laatste inkopen doen voor je trekking gear en/of eten, een goeie maaltijd nemen of je hoofd leeg halen met een yogales.

 

Dag 5: Start Trekking Besi Sahar/Bhulbule

Voordat we kunnen beginnen met lopen moeten we eerst met de auto naar het beginpunt van de trekking. We melden ons bij een checkpoint in Dharapani en vervolgen onze weg.

 

Dag 6 t/m 9: Ghermu - Tal - Chame - Upper Pisang - Manang

Het eerste gedeelte lopen we op een verharde weg die halverwege ophoudt en volgen we de Marsyangdi Khola rivier omhoog tot aan de Thorung La-pas. We stijgen deze dagen al meer dan 2200 meter en komen in Manang uit op een hoogte van 3540 meter. We laten het  subtropische bos achter ons en komen tussen de naaldbomen terecht. Als je goed kijkt kunnen we ook al een glimp meekrijgen van de Lamjung Himal (6986m) en de Annapurna II (7937m).

 

Dag 10: Acclimatiseren in Manang
Om hoogteziektes te voorkomen doen we vandaag even rustig aan en proberen we te wennen aan de hoogte. Vandaag kun je de omgeving ontdekken van Manang met prachtige uitzichtpunten of gewoon binnen blijven om gezellig een kaartje te leggen.

 

Dag 11 & 12:  Yak Kharka - Thorung Phedi

In twee dagen stijgen we nog eens 1000 meter om op 4450 meter uit te komen. Op deze hoogte is het koud en komen we weinig begroeiing tegen. Thorung Phedi ligt aan de voet van de klim naar de Thorung La- pas en zal ons onderkomen zijn waar we verder kunnen uitrusten en wennen aan de hoogte.

 

Dag 13: Thorung La - Muktinath

Vandaag staan we vroeg op want er staat een lange en intensieve wandeling op ons te wachten. Al gelijk gaan we steil de berg op en volgen we het pad dat de locals vaak gebruikten om de schapen en yaks terug te halen. Grote kans dat we in de sneeuw lopen op deze pas en daarom moeten we dus extra goed opletten. Na enkele zware uren het hoogtepunt te hebben bereikt, dalen we weer langzaam tot 3800 meter naar Muktinath.

 

Dag 14 t/m 18: Kagbeni - Jomsom - Marpha - Larjung - Ghasa - Tatopani - Ghorepani

Deze dagen lopen we langzaam weer naar beneden en richting de bewoonde wereld. Onderweg kunnen we in Tatopani (wat letterlijk "heet water" betekent) zelfs nog genieten van de hotsprings. Lekker rozig gaan we weer vroeg slapen want morgen staat Poonhill op het programma. 

 

Dag 19: Poonhill - Naya Pull - Pokhara

We staan vroeg op omdat Poonhill het mooiste is bij zonsopgang. We klimmen eerst 45 minuten omhoog vanwaar we met helder weer een schitterend uitzicht hebben op verschillende hoge pieken. Daarna dalen we weer en zullen we vele treden moeten afdalen om uiteindelijk in Naya Pull uit te komen. Daar pakken we weer de taxi terug naar Pokhara en kunnen we eindelijk de bergschoenen even uitschoppen.

 

Dag 20: Pokhara
Vandaag kun je even doen wat je wilt. Wil je wat rust pakken dan kun je je hier prima een dagje vermaken en genieten van het uitzicht op het meer. Wil je nog wat actiefs? Dan kun je een middagje gaan downhill mountainbiken of paragliden!

 

Dag 21: Pokhara - Kathmandu

We moeten weer terug richting de stad Kathmandu. Hier heb je nog even tijd om de laatste souvenirtjes te kopen en goed uit eten te gaan voordat we weer vertrekken.

 

Dag 22 & 23: Kathmandu - Amsterdam

Bij ongunstige vliegtijden en/of slecht weer zullen we pas op de 23e dag aankomen in Amsterdam. Hou er rekening mee dat het ook mogelijk is dat we op dag 22 al landen.

 

Notitie: Het reisschema is onder voorbehoud. Door bijv. weersomstandigheden, lichamelijke gebreken of ziektes kan het zijn dat er wijzigingen worden aangebracht tijdens de reis. Dit betekend dat er geen garantie is tot het voltooien van de trekking. Er is ook ruimte in het programma zodat we zelf kunnen bepalen of we een side track willen doen, een extra dag wachten tot de sneeuw weg is of juist eerder terug willen/moeten.

 

Accommodatie

Tijdens onze reis zullen we overnachten in hotels, hostels en/of theehuisjes. Je zal een slaapkamer met één of meerdere personen en een gedeelde badkamer hebben. Tijdens de trekking verblijven we in eenvoudige theehuisjes waar we onze maaltijden ook kunnen krijgen. Hier is de luxe erg beperkt en hoef je geen warme douche te verwachten. Wil je liever niet met andere mensen op een kamer en/of liever een eigen kamer hebben voor privégebruik dan kan er contact worden opgenomen met ons om te zien waar het mogelijk is en wat voor toeslag daarvoor geldt.

 

Vervoer

Voornamelijk zullen we deze reis gebruik maken van de bus die ons naar de belangrijkste plekken brengt. Aangezien de wegen slecht zijn, het verkeer een raar zooitje is en de bus vaak erg hobbelig is, zijn de ritten lang en meestal oncomfortabel maar brengt ons waar we heen moeten. We vliegen vanuit Amsterdam met een tussenstop naar Nederland.


Inclusief
- Retourticket
- Vervoer ter plaatse volgens het programma
- Verblijf hotels/hostels/theehuisjes
- Vergunning & Entree Annapurna regio

- Nepalese berggids
- Nederlandse reisbegeleiding

- Bijdrage GGTO Garantiefonds (€ 15,-)

 

 Exclusief:

- Maaltijden en drankjes (ca. € 20,- p.d.)
- Optionele activiteiten
- Overige uitgaven en fooi
- Vaccinaties
- Visum Nepal 30 dagen (€ 60,-)
- Reis en/of annuleringsverzekering (met extra sportdekking voor extreme hoogtes)


Overige informatie:

- Min. aantal deelnemers: 4 personen

- Max. aantal deelnemers: 10 personen

- Niveau****: Voor deze reis is wandelervaring verplicht. De reis is alleen geschikt voor reizigers met een goede lichamelijke conditie, doorzettingsvermogen en geen hoogtevrees.

- Goede wandeluitrusting is vereist. We adviseren wandelschoenen type B/C, outdoorkleding (waterdicht) en een goede backpack.

- Je dient zelf een backpack mee te nemen met een inhoud van circa +55 liter. Ga uit van een gewicht van minstens 10 kilo dat je  zelf meedraagt tijdens de trekking.


Hoogtemeters Annapurnca Circuit Trek


- De vlucht is op basis van beschikbaarheid indien je binnen de 8 weken voor vertrek boekt. Indien de vlucht niet meer beschikbaar is zoals beschreven, kan er een toeslag berekend worden. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

 

Annapurna Circuit Trekking Route - Nepal
Annapurna Circuit

Lees meer over ons

 

Wil je weten of er al mensen zich hebben aangemeld voor je reis of wil je gewoon wat foto's bekijken? Bezoek dan onze Facebook of Instagram pagina. Vind je ons tof en heb je zin om ons te volgen, like ons dan ook! Je belevingen horen we ook graag met een berichtje op FB! 


Zakelijke gegevens

FoxTrips

Eursinge 8, 7935 AB Eursinge

info@foxtrips.nlVind ons hier


© FoxTrips 2018