De meest bijzondere dingen in Costa Rica die je niet mag missen!


Costa Rica heeft voor ieder wat wils: avontuurlijke activiteiten, prachtige stranden, diep groen regenwoud, verschillende wildlife en natuur en leuke Caraïbische dorpjes. Maar de vraag is wat moet je nou echt doen tijdens je reis? Hier de must do's!

1. Spot wildlife in het Corcovado National Park

Dit Nationaal Park wordt door velen bestempeld als het mooiste en de meest biodiverse plek op aarde. Vanaf verschillende dorpjes heb je entree in het park maar zonder gids en permit kom je het park niet meer binnen. Regel dit van te voren in een dorpje of via een organisatie. Let wel, er zijn veel gidsen die zich aanbieden waarbij er veel verschil in prijs en kwaliteit zit. Vergelijk dus een beetje voor je daadwerkelijk kiest. Als je eenmaal het park binnenstapt wordt je gelijk al begroet door de vele dieren en wordt je overweldigd door het prachtige groen. Ga op zoek naar de bekende red-eyed leaf kikker, kijk af en toe omhoog voor papegaaien en als je geluk hebt zie je zelfs een puma!


2. Geniet van de ARenal hotsprings

Een ultieme beloning na een hike in het Arenal National Park (de Cerro Chato Trail bijv) is een bezoek aan de hotsprings die vanuit La Fortuna goed te bereiken zijn. Als je wat luxe zoekt kun je naar één van de Hotsprings resorts gaan die binnen een half uur te vinden zijn langs de weg. Of laat een taxi (ca. $ 10,-) je naar de ‘natural hotsprings’ brengen die je gratis kan bezoeken. Deze plek staat niet duidelijk aangegeven maar als je de mensen volgt zul je het zeker vinden. Vergeet niet een koud drankje mee te nemen om de dag helemaal goed af te sluiten.

 

3. Ga Raften!

Costa Rica is een perfect land om veel verschillende activiteiten te doen maar raften staat toch echt op nummer 1. Je kan hier alle soorten klasses vinden, van familie vriendelijk tot extreme klasse 5 rapids. Ben je een thrill seeker, kom dan wel in de periode van juni – oktober wanneer de rivier op z’n best staat. Dagtours (ca. $ 100,-) zijn te boeken vanaf verschillende plaatsen inclusief vervoer (en drop off), ontbijt en lunch.

4. Relax in Puerto Viejo

Een van de meest aangename plekken in Costa Rica is Puerto Viejo. In dit gezellige, super relaxte Caribische dorpje kom je helemaal tot jezelf en kun je doen wat je wilt. Pak hier een fiets om de omliggende stranden te bezoeken, bezoek het jaguar rescue center om weg te kwijnen bij baby sloths of huur een surfboard om je skills te verbeteren. Vanaf hier kun je ook makkelijk een side tour maken naar de Bocas del Toro eilanden van Panama om verder te relaxen.

 

Lijk je dit helemaal te gek en wil je ook graag Costa Rica ontdekken? Klik dan HIER voor meer informatie!


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Lees meer over ons

 

Wil je weten of er al mensen zich hebben aangemeld voor je reis of wil je gewoon wat foto's bekijken? Bezoek dan onze Facebook of Instagram pagina. Vind je ons tof en heb je zin om ons te volgen, like ons dan ook! Je belevingen horen we ook graag met een berichtje op FB! 


Zakelijke gegevens

FoxTrips

Eursinge 8, 7935 AB Eursinge

info@foxtrips.nlVind ons hier


© FoxTrips 2018